30.07.2015 - Hamsuns Rike er natur, og ikke all natur kan oppleves fra land. Ta båten fatt og utforsk øyer og skjær, finn din egen, private sandstrand og opplev Nordland slik det skal oppleves - i nærhet med elementene!

Trass mye vær i sommer, ligger landskapet og fjordene klare for å bli utforsket. Det  er mye historie og dramatikk fra tidligere tider i våre områder.

Vest for Finnøy ligger øygruppen Husøyvær. En samling av ca 60 øyer, holmer og skjær der alle høyder er under 15 m.o.h. Her finner du flotte kalksandsstrender og skogkledde øyer - noe som er en sjeldenhet så langt nord.

Farvannet omkring øyene er grunt med flere havstrømmer. Navnene på øyene er maleriske og forteller om forholdene i farvannet, form, utseende, vekstliv, dyreliv, husdyr og menneskets tilknytnig.

Videre østover innover Sagfjorden har det vært mange gamle boplasser og handelssteder.

Har du lyst til å besøke området og få en uforglemmelig opplevelse med et unikt landskap og fugleliv men har ikke båt selv? Ta kontakt med HamarøyFjordtur. MS Angelica er en flott båt på nesten 15 meters lengde, tar inntil 12 passasjerer og passer til turer både i regn og solskinn. Det er mulighet for 7 overnattingsplasser i båten.