11.12.2013 - Bli med på en fottur i variert landskap; fra kanopadling i skogsterreng til villmark ved Austervatn/Tjårok. Gode og varierte fiskemuligheter. Overnatting i jakt- og fiskehytte eller telt. Anbefales som 2–3 dagerstur med overnatting, men kan også tas som dagstur fram og tilbake til Austervatn.

Avstand

Kobbelv Vertshus – Austervatn, ca. 7 km. 4 timers tur.

Nivå

Middels. Stigning opp til Kollbakkan er godt tilrettelagt. Lett terreng fra Kollbakkan fram til stigningen til Austervatn. Opp til Austervatn er det en kort men krevende stigning i steinur.

Påkledning

Turtøy tilpasset årstid og vær. Husk at været skifter raskt i Nord-Norge, så husk ull- og regntøy. Badetøy til en dukkert i Kollbakkelva eller i Austervatn. Fjellsko / støvler.

Adkomst

Du ordner kano, redningsvester og fiskekort på Kobbelv Vertshus. Derfra kan du kjøre E6 et lite stykke sørover og ta vei opp til venstre mot en liten ansamling av nye hus, ta videre i kryss like nedenfor husene og så innover til venstre til parkeringsplass, ca 5 minutters gange fra Sørfjordvannet.

Pris

  • Fiskekort: 100,- pr døgn
  • Fiskekort, 3 døgn, kr. 250,-
  • Årskort kr. 350,-
  • Leie av hytte med båt og kanoer, kr. 300,- pr døgn
  • Ved dagstur, leie av kano / båt 1 døgn, kr. 250,-
  • Leie kano 3 timer, kr. 150,-

Om turen

Ved Sørfjordvannet ligger det 2 kanoer til bruk for denne turen og leie av disse med flytevest gjøres på Kobbelv Vertshus. Fiskekort for området kjøpes også på Kobbelv Vertshus.

Turen starter med en flott padletur over Sørfjordvannet. Vi anbefaler å padle langs land, både for sikkerheten sin skyld og fordi det er flott å gli langs bredden og se på elver, skog og formasjoner i landskapet. Over på andre siden dras kanoene opp på land, og turen opp til Kollbakkan kan begynne. Det er god sti som er godt tilrettelagt med blant annet trappetrinn opp de bratteste partiene. Naturen skifter karakter fra frodig til høyfjell på vei oppover. Oppe ved Kollbakkan, er det igjen tilbake i et frodig landskap. Her ligger 2 nye kanoer tilgjengelig for å padle oppover Kollbakkelva. Det er også en god sti langs elva, så det er mulig å gå. Elva er bred og fin og noen steder så grunn at du må passe på hvor du padler. Et sted må kanoene dras over et lite stykke hvor det er ei terskel i elva det som det ikke går an å padle over.

Rett før du kommer til Nordvatn blir elva så smal at nå er padleturen over. Dra kanoene opp på land på venstre side av elva. Herfra er det en sti videre på en hengebro over elva, følg så merket sti oppover mot Austervatn. Stien går i lett terreng på svaberg og fjell og over et myrområde. Oppstigningen til Austervatn går gjennom et skar med ur med en del stein, og her er det både bratt og litt ulendt. Her er det gode fjellsko som duger, og det er lurt å ta det litt med ro oppigjennom ura. Men når du kommer opp, åpner et nytt landskap seg med Austervatn og fjellan rundt. Austervasstinden er et markant og flott landemerke på andre siden av vannet.

Her gjør det seg med en liten pause før båten tas ut av naustet. Prøv fiskestanga her, det kan bli napp hvis du er heldig! Så er det bare å ta årene fått og ro over. Ved naustet er landskapet ulendt og med bratte fjellskrenter rett i vannet, men snart blir det avløst av hvite sandstrender og bjørkeskog. 
Austervatn-hytta ligger flott til ved en hvit sandstrand og ei elv med fantastisk godt vann.

Nå er det mange muligheter; hytta kan brukes som utgangspunkt for fiske- og vandringsturer til Tjårok og Langvatnet. Ellers er det mulig å utforske området rundt Austervatn, fisk av flott kvalitet finnes i Austervatn og det er fint å dorge fra båten. Og er du tøff, så er det flotte strender å bade fra.

Spørsmål om turen? Ta kontakt med Kobbelv Vertshus på 

Velkommen, og god tur!

Hamsuns Rike har et bredt tur- og vandrertilbud, for flere forslag og tips på veien, ta kontakt med en av våre trivelige og kunnskapsrike medarbeidere