03.10.2013 - Snart er høstferien her, og i Hamsuns Rike er mulighetene mange, uansett om du ønsker luftige fjelltopper, strandhugg eller å drømme deg bort blant kunst og historie.

Hamsuns Rike har mye å by på i høst, og selvfølgelig spiller naturen en viktig rolle i det vi mener du bør oppleve. Ta med deg familien, venner og kjente, en god nistepakke, pust inn den friske høstlufta og nyt! Vi har flere turkort med merkede ruter, finn din favoritt her.

Høsttur i Hamsuns Rike

Ta en fottur fra Djupvik til Kvanngrøva i Sørfold! Turen tar ca. 2 timer og passer for folk som er turvante fra før av. Kobbelv Vertshus i Sørfold er åpent, med gratis parkering, og ønsker deg hjertelig velkommen inn til middag etter endt tur. På søndag har de buffet med nord-norske retter som saltkjøtt av lam med kålrabistappe, stekt kveite eller sei, elggryte, oksesmåsteik, rømmegrøt, dessert og kaffe.

Veten på Oppeid, er en kvikk søndagstur som vil skjerpe appetitten før middag. Stien opp til Veten, som har en høyde på 265 m.o.h, ligger like nord for Oppeid. Det i dag en solid skogsvei helt opp, og veien starter like nord for det gamle gjestgiveriet på Oppeid. Man får en fantastisk utsikt over Hamarøy og omkringliggende områder når man kommer opp.

Stall Eivik i Tysfjord har de åpent hele høstferien, og dersom du og familien ønsker rideundervisning, privattimer eller i grupper, er det bare å ta kontakt. De tilbyr også guidede rideturer.

Strandhugg

I Hamsuns Rike har vi både hav og fjell, og dersom du er en av dem som trekkes mot bølgeskvulp og tangsprell kan vi anbefale flere strender som vil innfri dine forventinger, og litt til!

  • Brennviksanden i Helnessund i Steigen
  • Nesstraumen i Hamarøy
  • Tysnes i Tysfjord
  • Strøksnes i Sørfold

Ta med deg noen vedkubber, pølser og bålkaffe, og la ungene løpe fritt. Strandsesongen i Hamsuns Rike varer nemlig hele året!

Kultur og inntrykk

Hamsunsenteret på Presteid har åpent og her kan du utforske utstillingene og arkitekturen, gå på kafe, lese og nyte roen. Onsdag 9.10 vises filmen Hokus Pokus Albert Åberg kl. 17.00 og fredag 11.10. kl.19.00 vises forestillingen «Den Rimhårede og Drømmeseeren/Ridn’oaivi ja nieguid oaidni» av Beaivváš Sámi Našunálateáhter. Det er et unikt møte med den samiske multikunstneren Nils Aslak Valkeapääs (1943-2001), poesi, musikk og filosofi i en samisk klassiker. På Hamsunsgalleriet på Tranøy åpner vinterens utstilling "Lys i mørketid" 19. oktober 2013.

Dette er bare et utvalg av hva du kan gjøre i Hamsuns Rike i høstferien! Utforsk våre nettsider, ut.no eller godtur.no, og ta kontakt med våre mange kjentmenn- og kvinner rundt om i regionen, for eksempel på Kobbelv Vertshus, Hamarøy Hotell, Helnessund Brygger, Tysfjord Turistsenter og Hamsunsenteret.

God opplevelse!