04.07.2012 - Siden Hamsuns Rike er historiefortellernes rike, og vi har så mye vi ønsker å vise deg, lære deg og oppleve sammen med deg, har vi noen faste arrangementer som skal gjøre deg både imponert, kunnskapsrik og glad.

Hamsundagene - En uke dedikert til Hamsuns liv og virke 

Hamsundagene på Hamarøy arrangeres annet hvert år (med partall), i begynnelsen av august. Litteraturfestivalen er det største og mest profilerte Hamsun-arrangementet i landet. En stor frivillig innsats fra Hamarøys befolkning ligger bak Hamsundagene, som har vært arrangert siden 1982.

Les mer »

Kraftfestivalen i Sørfold

Kraftfestivalens er et utstillingsvindu for  Sørfold kommunens egne krefter, unge og ferske artister, samt mer etablerte artister og kunstnere som hentes hjem i anledning festivalen som har blitt holdt siden 2008.

Les mer

Drag Aktivitetsmarknad

Marknad med aktiviteter for store og små ved Drag skole med oppvisninger, konserter, grilling og en rekke salgsboder og utstillinger. Marknaden finner sted i juni.

Steigen Sagaspill

Historien om Hagbard Unge og Signelill er en varm og levende kjærlighetsskildring, samtidig som den viser hvor rå og brutal verden kan være. Sagnet om den unge høvdingesønnen fra Vågan og kongsdatteren på Steig har i mange slekter levd i folks bevissthet blant folk i Steigen.

Sagaspillet om Hagbart og Signe spilles på tuftene av et ringtun fra vikingetiden der funn viser bruk fra år 500 etter kristus fram mot år 1000. Vollmoen skal ha vært et av jernalderhøvdingens viktigste anlegg, et velkjent og viktig punkt på jernalderens norgeskart.

Det foregår en rekke aktiviteter i Steigen i Sagaspilluka, les mer her.