03.07.2012 - Hamsunsenteret er et nasjonalt senter for forfatter og nobelprisvinner Knut Hamsun (1859-1952). Det prisbelønte bygget ligger i storslått natur ved havstrømmen Glimma i Hamarøy, Nordland. Steven Holls forunderlige tårn inviterer til oppdagelsesferd og Hamsuns romanfigurer har etterlatt seg spor i byggets arkitektur, og i den store utstillingen kan du utforske Knut Hamsuns omstridte liv og litteratur.

Utstilling

En utfordrende vandring i Hamsuns liv og forfatterskap – som en feiret og omstridt forfatter.

Bygget

Senteret er tegnet av den internasjonalt anerkjente arkitekten Steven Holl. Han ble tildelt Progressive Architecture Awards i 1996 og modellen er innkjøpt av Museum of Modern Art, New York.Vinduene og balkongene oppmuntrer deg til å se og lytte til det landskapet som Knut Hamsun vokste opp i, og som har gitt inspirasjon til verdenskjente bøker som Pan, Markens grøde og Landstrykere.

Hamsundagene 

Hamsundagene arrangeres annet hvert år i tiden rundt forfatterens fødselsdag 4. august. I 2012 var det 30 årsjubileum for litteraturfestivalen, som er det største og mest profilerte Hamsun-arrangementet i landet.

Helårsåpent

Hamsunsenteret er helårsåpent og ligger ved prestegårdsruinene ved Glimma på Presteid i Hamarøy. Det arrangeres faglige seminarer og debattkvelder, konserter og forestillinger.

På Hamsunsenteret får du opplevelser og aktiviteter som arkitekturvandringer, forelesninger, filmvisninger, debattkvelder, forfattermøter, konserter, temautstillinger og æventurer.

www.hamsunsenteret.no

Velkommen inn!