03.07.2012 - Hamsuns Rike har, med sine fire flotte kommuner, et bredt spekter av naturopplevelser å tilby. Her har vi trukket frem noen smakebiter på hva DU bør oppleve i Hamsuns Rike

Stetind, Norges nasjonalfjell

Stetind rager 1392 meter over havet og ligger i Tysfjord kommune i Nordland fylke. I 2002 fikk Stetind status som Norges nasjonalfjell. 
Det  er både fjellets form og historie som gjennom årene har lokket og  inspirert, og som stadig drar klatrere, kunstnere og turister fra fjern og nær til Tysfjord.
Stetind har lenge vært velkjent i det etablerte klatremiljøet, også utenfor Norges grenser.  Fjellet har etter hvert blitt mer tilgjengelig, og lokker nå til seg stadig fler med manglende redsel for høyder.

Les mer om Stetind her.

De sju strauman i Hamarøy

Husøyvær og de sju tidevannsstraumene i Hamarøy er ett av de fineste sammenhengende marine økosystemer som finnes i Norge. Kombinasjonen straumer, jordbruk og et stort biologisk mangfold gjør området spesielt med blant annet et yrende fugleliv og en stor fiskebestand.
Dokumentarfilmene om "Ragnar og Sigfred og de sju havstrauman" har vunnet flere internasjonale filmpriser. Innspillingen baserer seg på dokumentasjon om Husøyvær`s kystkultur, marine liv og tradisjoner. Filmen er et portrett av to eldre menn, begge sterkt knyttet til ett av Nordlandsnaturens eventyrlige vakre steder. På låven på Hamarøy Bygdetun vises utstillingen "Med båten gjennom strauman - en reise tilbake til Husøyvær" basert på filmen ved samme navn.

Rago Nasjonalpark i Sørfold

Vilt, utilgjengelig - Fantastisk!

Rago Nasjonalpark representer et uberørt nordlandsk fjellandskap med egenartet dyreliv i grenseområdet mot den svenske nasjonalpark Padjelanta og den dekker et område på 171 km². Storskog-Rago, som den også kalles, preges av vilt, storslagent fjellandskap med dype kløfter – og utallige store steinblokker av granitt som ble avsatt under Istiden. Her er også dype skoger og åpent fjell, klipper, fosser, og tre isbreer. Fjellet Rago (Ragotjahkka) når opp til 1.312 moh. De største innsjøene er Litlerivatnet og Storskogvatnet. Les mer om Rago her

Se våre fantastiske turforslag her!